Verzending en retourneren

Verzending

Bestellen en verzenden

Wij zijn blij dat je interesse hebt in de producten van Lā Nani! We zorgen ervoor dat bestellingen die voor 12.00 uur zijn geplaatst, binnen 1-2 werkdagen worden verzonden.* Na verzending ontvang je een e-mail met een track & trace code, zodat je de bezorgstatus van jouw pakket op elk moment kunt volgen. Bestellingen binnen Nederland worden verzonden met brievenbuspost, dus thuisblijven is niet nodig.

* Mocht dit niet lukken dan staat dit altijd vermeld op de website of we houden je per e-mail op de hoogte.

Bezorgdiensten

We werken samen met betrouwbare bezorgdiensten om jouw pakket veilig en op tijd te leveren:

  • PostNL Brievenbuspost: Geen bezorging op zondag en maandag.
  • PostNL Pakketpost: Geen bezorging op zondag.

 

Retourneren

Retourbeleid

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst te retourneren, zonder opgave van redenen. Het is belangrijk dat het product in ongedragen en onbeschadigde staat en in de originele verpakking wordt teruggestuurd.

Kosten en risico

Houd er rekening mee dat zowel de kosten als het risico van verzenden bij een retourzending voor jouw rekening zijn. Bij het niet aankomen van een retourpakket, is het noodzakelijk een verzendbewijs te overleggen.

Instructies voor retourneren

Retourneren is eenvoudig. Stuur de artikelen terug naar het volgende adres, inclusief je naam en ordernummer:

Lā Nani - retouren
Marcus Aureliuslaan 3F
2493 ZW Den Haag

Let op: Zonder naam of ordernummer worden retourzendingen niet in behandeling genomen.

Ruilen

Voor een ruil van een artikel voor een ander van dezelfde prijs, vermeld dit bij je retourzending. Wil je ruilen voor een artikel van een ander bedrag? Bestel dan de nieuwe oorbellen en het bedrag van de oorspronkelijke aankoop wordt teruggestort na retournering.

Terugbetaling

Bij retourzendingen zal het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour worden teruggestort, mits het product in goede orde is ontvangen. Lā Nani behoudt zich het recht voor om producten te weigeren die gedragen zijn of niet binnen de gestelde termijn zijn geretourneerd.

Belangrijk: Retourkosten zijn voor eigen rekening en gedragen oorbellen kunnen niet geretourneerd worden om hygiënische redenen.